Pomoć ugroženima od poplava: Projekat "Ljetnji raspust u Crnoj Gori za tridesetoro djece iz Kraljeva"
Pomoć ugroženima od poplava: Projekat "Ljetnji raspust u Crnoj Gori za tridesetoro djece iz Kraljeva"

Od prvih dana katastrofalnih poplava koje su zadesile građane Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Fondacija Petrović Njegoš u skladu sa svojim mogućnostima učestvuje u solidarnom i humanitarnom pokretu koji je pokrenut u Crnoj Gori.

Posredstvom Ambasade Srbije u Podgorici, Fondacija je u cilju pomoći žrtvama poplava Crvenom krstu donirala novčana sredstva u iznosu od 5000 €.

Projekat “Ljetnji raspust u Crnoj Gori za tridesetoro djece iz Kraljeva”

Ovog ljeta Fondacija je u saradnji sa školom iz Kraljeva organizovala sedmodnevni ljetnji raspust za tridesetoro osnovaca. Djeca su bila smještena u hotelu Grand na Cetinju, a planirani program aktivnosti uključivao je i brojne edukativne i rekreativne radionice. Tako su za mališane organizovane četiri ekskurzije, na koje su išli u društvu cetinjske djece čiji roditelji nisu bili u mogućnosti da ih pošalju na more. Sa mladima sa Cetinja organizovane su i mnoge druge aktivnosti, između ostalog i časovi plivanja.

Kampanja za sponzorstvo je bila pokrenuta i Ambasade u Crnoj Gori su bile pozvane da se uključe, kako bi pomogle pokrivanje troškova puta i boravka.

U akciji su velikodušno učestvovale prevozne kompanije “BLT” iz Podgorice i “Lasta” iz Srbije, Avanturistički park “Ivanova korita”, Muzeji Prijestonice, Nacionalni park “Skadarsko jezero”, firma “SDI” sa Jaza, restoran “Air” iz Bečića, kao i Televizija Budva.