Podrška projektu "Ruske kape"

Fondacija Petrović Njegoš dala je podršku realizaciji kratkometražnog filma „Ruske kape“, čiji je cilj podizanje svijesti javnosti na temu borbe protiv narkomanije.

Snimanje filma u režiji Koste Đorđevića i prema scenariju Ksenije Popović počelo je danas u Danilovgradu, a trajaće do 25. maja. Film prikazuje narkomaniju sa svim njenim pratećim pojavama: izolacijom i stigmatizacijom od strane društva, patnjom, fizičkom i duhovnom dekadencijom. Projekat se realizuje u edukativne svrhe, a u dogovoru sa Zavodom za školstvo Crne Gore film će od naredne školske godine biti uvršten u redovnu nastavu u višim razredima osnovnih, kao i u srednjim školama.

Glavna uloga pripala je glumcu Momčilu Otaševiću, a uz njega glumačku ekipu čine: Mišo Obradović, Andrea Mugoša, Julija Milačić, Branka Femić, Vanja Milačić, Slaviša Čurović, Zoran Vujović, Čarna Marković i Jovan Radulović. Producenti filma su Ksenija Popović, Filip Đurišić, Duško Zaganjor i Stefan Rakočević.

Podršku ovom projektu pružili su i Ministrstvo kulture, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke, opštine Podgorica i Danilovgrad i brojne privatne kompanije.