Poziv za volontere – inženjere: Projekat “SOLIDARNOST NA DJELU”
Poziv za volontere – inženjere: Projekat “SOLIDARNOST NA DJELU”

Fondacija Petrović Njegoš pokrenula je projekat „Solidarnost na djelu“ kojim želi da pokaže da se solidarnošću zajednice može olakšati život njenim najugroženijim članovima. U konkretnom slučaju, želimo da vas pozovemo da zajedničkim snagama pomognemo jednoj crnogorskoj porodici (majka, otac i petoro djece) koja trenutno živi u teškim/nehumanim uslovima, bez stalnih prihoda i bez socijalne pomoći. Za ovu porodicu prioritet predstavlja završetak započetih radova na kući, čime bi se članovima domaćinstva osigurao krov nad glavom. Obraćamo vam se sa molbom da nam u tome pomognete.

U toku je izrada projektne dokumentacije sa ciljem da se na jesen započne sa izvođenjem radova. Dio sredstava za građevinske radove je obezbijeđen kroz sponzorstva, a kroz niz volonterskih akcija planiramo da, solidarnošću zajednice, izgradimo sam objekat. TV Atlas, partner na projektu, medijski će pratiti čitav proces izgradnje.

Za sada je neophodno kompletiranje Glavnog projekta kuće i u tome nam je potrebna vaša pomoć. NVO Expeditio, koja je ujedno i saradnik na projektu „Solidarnost na djelu“ volonterski će realizovati arhitektonski dio projekta porodične kuće. Da bismo kompletirali dokumentaciju, potrebna nam je stručna pomoć licenciranih stručnjaka za faze:

  • konstrukcija
  • instalacije jake struje
  • instalacije slabe struje
  • vodovod i kanalizacija

Ukoliko imate znanje iz gore navedenih oblasti, a osjećate potrebu da budete društveno odgovorniji time što ćete volonterski doprinijeti realizaciji projekta „Solidarnost na djelu“, molimo vas da nam se javite! Prijave do 10. avgusta 2015. na contact@fondacija-njegos.org

Pitanja i dodatne informacije možete dobiti na kontakte Fondacije Petrović Njegoš
Kontakt osoba: Milica Perišić
E-mail: contact@fondacija-njegos.org
telefon: +382 20 221 150

Unaprijed vam se zahvaljujemo na vašem doprinosu !