Humanitarni bazar: “Oslobodi kreativnost. Osnaži sebe“
Humanitarni bazar: “Oslobodi kreativnost. Osnaži sebe“

Fondacija Petrović Njegoš i NVO Centar za ženska prava organizovali su 6. septembra ispred Dvorca na Kruševcu humanitarni bazar na kome su predstavljeni proizvodi nastali na kreativnim radionicama koje su pohađali žene i mladi suočeni sa problemom porodičnog nasilja.

Bazar je realizovan u okviru projekta koji FPNj i Centar za ženska prava sprovode uz podršku francuske organizacije Planete enfants i međunarodne organizacije GIP International, a čiji je glavni cilj pružanje podrške ženama žrtvama nasilja u porodici. Radionice šivenja i sito štampe osmišljene su kao vid ekonomskog osnaživanja polaznika i vid pomoći u prevazilaženju iskustva nasilja kroz kreativni i timski rad.

Kompletan prihod koji je ostvaren prodajom proizvoda na bazaru (majica, torbi i šalova sa likom princeze Ksenije, ali i motivima stare Podgorice) biće usmjeren u nastavak ovog projekta i stvaranje fonda za hitnu materijalnu podršku žrtvama porodičnog nasilja.

Podršku organizovanju bazara pružile su i članice orkestra Montenegro Muse, koje su ovom prilikom održale 45-minutni koncert.

Da pogledate video kliknite ovdje.