Ekološkom akcijom na Trebjesi obilježen Međunarodni dan sporta
Ekološkom akcijom na Trebjesi obilježen Međunarodni dan sporta

Na Trebjesi je danas povodom obilježavanja Međunarodnog dana sporta, 6. aprila, održana ekološka akcija koja je okupila veliki broj učesnika. 

U akciji su učestvovali članovi Biciklističkog kluba ”Perun”, Atletskog kluba ”Nikšić”, Triatlon kluba ”Nikšić”, Parabiciklističkog kluba ”Fleš, Karate kluba ”Onogošt”, kao i učenici OŠ Mileva Lajović Lalatović.

„Očišćeno je tri kilometra staza koje se koriste za biciklizam, trčanje i šetnju, uređene su površine u blizini dvije teretane, skupljena je veća količina plastike i limenki koju nemarni šetači tokom boravka u Trebjesi ostavljaju za sobom, a postavljene su i drvene korpe za odlaganje otpada. Radovi na uređivanju staze trajaće do 15. maja kada će staza biti obilježena i pripremljena za održavanje jubilarnog desetog Međunarodnog takmičenja u mountain bikingu  – olimpijski cross country, pod nazivom Trofej Trebjese MTB XC”, navodi se u saopštenju.

Ovu akciju zajednički su organizovali Crnogorski olimpijski komitet, Fondacija Petrović Njegoš, Opština Nikšić, Biciklistički klub ”Perun” i Ekološki klub hortikulture ”Bajice”, a, kako kažu, odabrali su Trebjesu jer smatraju da je ta park šuma zeleni, otvoreni teren za sve ljubitelje sporta i rekreacije.

Takođe, kako se ističe, na Trebjesi se nalaze mnogobrojni sportski tereni, uređene staze za planinski biciklizam, veliki broj teretana na otvorenom…

”To je mjesto gdje treniraju mnogobrojni nikšićki sportisti – osvajači medalja na evropskom i svjetskom nivou”, dodaje se u saopštenju povodom ovog događaja.

Među poznatim sportistima koji su podržali ovu akciju svojim učešćem, našli su se olimpijka Slađana Perunović, džudista Nikola Gušić, bokser Boško Drašković, kao i mnogi bivši sportisti i imena iz svijeta atletike, karatea, biciklizma i triatlona.

”Ispred Opštine Nikšić učesnike su pozdravili potpredsjednik Opštine Nikšić Radoš Šućur, ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta Ranko Jovović i Ana Petrović Njegoš predsjednica BK ”Perun” i zahvalili im se na podršci i lijepoj ideji da mnogobrojni sportisti obilježe Međunarodni dan sporta kroz boravak u prirodi, odnosno ekološku akciju koja za cilj ima uređivanje sportskih i rekreativnih terena, što će doprinijeti afirmaciji različitih sportova”, zaključuje se u saopštenju.

preuzeto sa www.onogost.me