Ekološka akcija: Trebjesa je zeleni otvoreni teren za sve ljubitelje sporta i rekreacije
Ekološka akcija: Trebjesa je zeleni otvoreni teren za sve ljubitelje sporta i rekreacije

Povodom obilježavanja 6. aprila, Međunarodnog dana sporta, u parku šumi Trebjesa organizovana je ekološka akcija koja je okupila veliki broj sportista, među kojima su bili  i Slađana Perunović, Nikola Gušić, Boško Drašković. U akciji čišćenja tri kilometra staza koje se koriste za biciklizam, trčenje i šetnju, pored sportista i organizatora akcije, učestvovali su i učenici Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović”.

Organizatori akcije u toku koje je sakupljena veća količina plastike i limenki, i tokom koje je postavljeno nekoliko drvenih korpi za odlaganje otpada, su  Crnogorski olimpijski komitet, Fondacija “Petrović Njegoš”, Opština Nikšić, biciklistički klub “Perun” i ekološki klub hortikulture “Bajice”.

“Odabrali smo park šumu Trebjesu jer smatramo da je ona zeleni otvoreni teren za sve ljubitelje sporta i rekreacije. Na Trebjese se nalaze mnogobrojni sportski tereni, uređene staze za planinski biciklizam, veliki broj teretana na otvorenom. To je mjesto gdje trening obavljaju mnogobrojni nikšićki sportisti, osvajači medalja na evropskom i svjetskom nivou”, saopštili su organizatori.

Učesnike akcije pozdravili su Radoš Šućur, potpredsjednik opštine, Ranko Jovović, ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta, i Ana Petrović Njegoš, predsjednica “Peruna”.

U akciji su učestvovali članovi “Peruna”, atletskog i triatlon kluba “Nikšić”, parabiciklističkog kluba “Fleš”, karate kluba “Onogošt”, i osnovci iz škole “Mileva Lajović Lalatović”.

 

preuzeto sa www.vijesti.me