Donatorska večera za mlade hotelijere
Donatorska večera za mlade hotelijere

Nakon što je Fondacija u oktobru 2014. godine organizovala donatorsku večeru u partnerstvu sa kompanijom Thannah-corp., prikupljena su sredstva za odlazak tri crnogorska studenta hotelijerstva na staž u Francusku.

Jovana Braletić i Olivera Simović sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i Nemanja Krstović iz Gastro akademije Vuka Mitrovića boraviće u Normandiji od 30. juna do 24. avgusta . Oni će imati priliku da, uz mentorstvo vrhunskih francuskih kuvara Filipa Hardija (Philippe Hardy), Arno Vijela (Arnaud Viel) i Franka Kentona (Frank Quinton), izučavaju kuhinju ove zemlje.

Donatorska večera

Fondacija Petrović Njegoš organizovala je 10. oktobra, u svečanoj sali Vladinog doma na Cetinju, donatorsku večeru u cilju prikupljanja sredstava za slanje crnogorskih studenata hotelijerstva na obuku u Francuskoj kod vrhunskih francuskih kuvara, u restoranima okićenim prestižnom nagradom – Mišelinovim zvjezdicama.

Donatorska večera osmišljena je kao replika gala večere koja je 1907. godine služena po francuskom protokolu i francuskom meniju na dvoru Petrovića povodom rođendana knjeginje Milene.

Ovaj svečani događaj, upriličen za 40 odabranih zvanica, organizovan je u saradnji sa francuskom kompanijom Thannah-corp., specijalizovanom za kreiranje gastronomskih događaja i profesionalno usavršavanje.