Dodjela nagrade Gaja za promociju očuvanja i zaštite životne sredine na mediteranu
Dodjela nagrade Gaja za promociju očuvanja i zaštite životne sredine na mediteranu

PRINC NIKOLA GOVOR

“VEČERAS JE IDEALAN POVOD  DA  URUČIMO NAGRADU “GAJA” ZA 2017. GODINU ZA PROMOCIJU OČUVANJA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE NA MEDITERANU.

OVA NAGRADA OSNOVANA JE 2016. GODINE U NIMU NA INICIJATIVU PROGRAMA MED 21 I FONDACIJE PETROVIC-NJEGOŠ.

DOGAĐAJ POSVEĆEN ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE NEZAMISLIV JE BEZ PREDSJEDNIKA PROGRAMA MED 21 I SUOSNIVAČA OVE NAGRADE PROFESORA MOHAMEDA NADIRA AZIZE, KOJEM OVOM PRILIKOM ZAHVALJUJUEMO NA PRISUSTVU I ŽELJI DA SA NAMA PODIJELI SVOJA VRIJEDNA ZNANJA.

GAJA NAGRADA JE USPOSTAVLLJENA 14. JUNA 2016. GODINE U PARIZU OD STRANE PREDSTAVNIKA MEĐUNARODNOG FORUMA TEHNOLOGIJA SIGURNOSTI, CENTRA NIME-METROPOL, INSTITUTA PERSPEKTIVE I SIGURNOSTI U EVROPI, FONDACIJE PETROVIĆ NJEGOŠ I PROGRAMA MED 21.

PRVA DODJELA OVE NAGRADE ODRŽALA SE U NIMU 21. OKTOBRA 2016. GODINE, ŠTO JE BILA IDEALNA UVERTIRA ZA CRNOGORSKU KONFERENCIJU ČIJI STE UČESNICI KOJU JE FONDACIJA UZ PODŠKU EVROPSKOG UDRUŽENJA PRUŽALACA USLUGA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM  POD NAZIVOM  “PODRŠKA ZAJEDNICE I ŽIVOTNA SREDINA” ODRŽALA. “

1.     DOBITNIK NAGRADE « JUŽNA OBALA » – GOSPODIN FADI COMAIR (FADI KOMER)

2.     DOBITNIK NAGRADE/ SJEVERNA OBALA (CENTAR GABRIELLE- GABRIJEL) –
GOSPOĐA BERNADETTE GROSYEUX (BERNADET GROZJE)

3.     NAGRADA « CRNA GORA »

Izvršni odbor Gaja nagrade za promociju očuvanja životne sredine na Mediteranu, sastao se 01. septembra u Parizu.  Uzimajući u obzir posvećenost i značajne inicijative za zaštitu prirode, i akcije u oblasti ekologije odlučio je da dobitnik GAJA nagrade u ovoj kategoriji bude GOSPODIN  DARKO SAVELJIĆ