Deset godina obnove nezavisnoti u Dvorcu Petrovića
Deset godina obnove nezavisnoti u Dvorcu Petrovića

Povodom obilježavanja desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, Princ Nikola je u Dvorcu Petrovića 19. maja upriličio cjelodnevnu svečanost sa različitim programskim segmentima od likovne radionice, animacije i časa istorije (prezentacija o istoriji Dvorca Petrovića) za djecu do večernjeg programa crnogorskih folklornih igara Akademskog centra “Iskra” iz Podgorice i kud-a “Mijat Mašković” iz Kolašina, praćenih koncertom kvarteta Assa Voce i klape Alata.

Poseban fokus jubileja je dodjeljivanje donacije JU Dječijem domu “Mladost” iz Bijele, čija su djeca bila aktivni učesnici svečanog programa, koji je obogaćen i njihovim druženjem sa djecom O.Š. “Milan Vukotić” iz Golubovaca.

U svom obraćanju prisutnim gostima, princ Nikola Petrović je istakao da „svi mi imamo obavezu više da u državi Crnoj Gori gradimo društvo zasnovano na vrijednostima humanog i socijalno odgovornog društva i Fondacija svim svojm aktivnostim nastoji da Crnu Goru učini domom svih njenih građana bez obzira na njihov socijalni, društveni ili drugi status. Zato smo današnji dan i ovo naše zajedničko okupljanje posvetili najmlađima i onima koji traže pojačanu pažnju društva. Naša skomna donacija djeci zbrinutoj u Bijeloj ima simboličku poruku da je solidarnost temelj svakog pravednog društva. To je jedini način poboljšanja životnih uslova, ne samo za najugroženije, već i za bogate.

Da bi postigli novi koncept održivog razvoja potrebno je da nove generacije crnogorskih građana o svojoj budućnosti brinu isto onoliko ili čak više nego što su sagledani u svoju prošlosti. Da se više zainteresuju za ono što ih ujedinjuje od onoga šta ih dijeli. Više za ono što predstavlja snagu društva, nego za ono što predstavlja njegovu slabost.

Odgovor možda leži u onoj Njegoševoj poruci ‘Neka bude što biti ne može’”.

Program Proslave Jubileja
Program Proslave Jubileja
Program-proslave-jubileja_2.pdf
650.9 KiB
100 Downloads
Details

 

Program Proslave Jubileja
Program Proslave Jubileja
Program-proslave-jubileja_2.pdf
650.9 KiB
100 Downloads
Details