BK Perun dijeli besplatne sadnice za Dan planete Zemlje
BK Perun dijeli besplatne sadnice za Dan planete Zemlje

Misija Biciklističkog kluba Perun Nikšić je unapređenje ekološkog statusa Crne Gore kroz  organizovanje događaja koji promovišu očuvanje životne sredine .

Dan planete Zemlje je ustanovljen 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije koja je održana tog dana. Praznik posvećen planeti u svijetu se obilježava od 1992. godine, kada je na konferencije UN o životnoj sredini u Rio de Žaneiru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja.

Cilj obilježavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja prijeti životu na Zemlji.

Ovaj značajan datum se obilježava kako bi svjetska populacija postala svjesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi i tako smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

Svaki pojedinac snosi odgovornost. Svaki pojedinac može i napraviti promjenu.

Na trgu  planiranamo obilježiti Praznik planete Zemlje neobičnom akcijom:PODJELA BESPLATNIH SADNICA ,koje će doprinijeti opljemenjivanju dvorišta naših sugrađana. Ekologija  i zaštita životne sredine trebalo bi da budu na vrhu liste prioriteta u vođenju javne politike.