Biramo lidera

U saradnji sa TV Atlas, Fondacija Petrović Njegoš postala je generalni pokrovitelj pete sezone talk show emisije „Biramo lidera“ koja će na Atlas televiziji biti emitovana jednom sedmično u toku 2014. godine. 

Cilj ovog serijala je da se podstakne aktivizam mladih obrazovanih ljudi tako sto će im pružiti priliku da iskažu svoje mišljenje o aktuelnim društveno-političkim temama i istovremeno, daju kreativna rješenja za izazove sa kojima se suočava crnogorsko društvo. U svakoj epizodi troje izabranih kandidata će predstaviti i suočiti svoja mišljenja o zadatim temama, a tročlani stručni žiri će svojim ocijenjivanjem izabrati najbolje i najubijedljivije govornike.

Princ Nikola II Petrović Njegoš istakao je da je ova emisija originalni način za motivisanje mladih generacija da razvijaju ne samo svoje oratorske, već i vještine razmišljanja. On je učesnicima prve epizode serijala zadao sledeću temu: “koju strategiju predlažete kako bi se riješio crnogorski paradoks koji podrazumijeva da mnoge porodice imaju poteškoća da se prehrane, a da  istovremeno 80% obradive površine ostaje neiskorišteno?”

Fondacija Petrović Njegoš će pobjedniku i najboljim učesnicima serijala dodijeliti novčane nagrade. Takođe, gledaoci će imati priliku da putem SMS-a glasaju za svog favorita, a sredstva koja budu prikupljena tim putem biće donirana u humanitarne svrhe.

Veliko finale serijala – video: https://www.youtube.com/watch?v=kSdxUvaRNVY