Hortikultura u školi

U subotu, 25. aprila sa početkom u 11 časova, u dvorištu Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“ u Nikšiću, Fondacija je u saradnji sa Biciklističkim klubom Perun i Klubom hortikulture iz Bajica organizovala akciju „Hortikultura u školi“.

Akcija je pokrenuta na inicijativu Savjeta roditelja škole, a podršku su pružili i NVO Mladiinfo Montenegro i klub vojnih planinara “Kapetan”.

U dvorištu škole napravljena je mala organska bašta sa povrćem i žitaricama, kao i bašta sa ružama,  zasađene su sadnice voća koje uspijeva u tom podneblju, a duž cijelog dvorišta škole uz ogradu zasađeno je oko 300 komada zimzelenog bora, smreke, tise. Takođe, na drveću su postavljene kućice za ptice. Potkresano zelenilo i prikupljeni materijal biće recikliran i iskorišten za kompost.

Osnovci su imali priliku da uče o organskoj poljoprivredi i permakulturi tokom predavanja koje je održala Aleksandra Vujičić, direktorica NVO “Naša akcija”. U narednom periodu ekološka sekcija djece brinuće se o zalivanju bašte i ružičnjaka.

Saopštenje za javnost možete preuzeti ovdje.